Hovädzí guľáš

tvorba domacich majstrov

INGREDIENCIE
ZÁKLADNÉ SUROVINY:

600 g hovädzie mäso na guláš (hoväzia kližka)
400 g mrkva
400 g zemiaky
1 ks pór
1 ks cibuľa
2 PL masť
800 ml zeleninový vývar
2 PL nasekaná petržlenová vňať
OSTATNÉ SUROVINY:
soľ, mleté čierne korenie

POSTUP:

Opláchnuté mäso zbavíme šliach a nakrájame na kocky. Mrkvu, cibuľu a zemiaky ošúpeme a nakrájame na kúsky. Pór umyjeme a nakrájame na kolieska.
Na horúcej masti v hrnci opražíme mäso, pridáme zeleninu, krátko opražíme a zalejeme vývarom. Dochutíme soľou a korením. Dusíme domäkka a podľa potreby dochutíme.
Rozdelíme do misiek a ozdobíme petržlenom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *