Mrkvová polievka

tvorba domacich majstrov

INGREDIENCIE
ZÁKLADNÉ SUROVINY:

1 ks cibuľa
1 strúčik cesnak
100 g zemiaky
100 g zeler
500 g mrkva
2 PL repkový olej
600 ml zeleninový vývar
200 ml jablková šťava
2 ČL citrónová šťava
80 g kyslá smotana
OSTATNÉ SUROVINY:
soľ, mleté čierne korenie, žerucha na posypanie

POSTUP:

Cibuľu, cesnak, zemiaky, zeler a mrkvu ošúpeme, prípadne očistíme a nakrájame. V hrnci rozhorúčime olej a očistenú zeleninu na ňom chvíľu opekáme. Zalejeme vývarom a jablkovou šťavou. Osolíme, okoreníme a varíme asi 25 minút domäkka.
Následne rozmixujeme tyčovým mixérom. Podľa chuti môžeme pridať ešte vývar a polievku prevariť. Dochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou.
Naberieme do tanierov. Cukrárskym vreckom nakreslíme smotanou navrch každej polievky srdiečko a posypeme žeruchou.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *