Palacinky Gundel

tvorba domacich majstrov

INGREDIENCIE
CESTO:

100 ml mlieko
1 balíček vanilkový cukor
100 ml minerálka
1 ks vaječný žĺtok
120 g hladká múka
1/4 ČL soľ
PLNKA:
50 ml smotana na šľahanie
3 PL mleté orechy
60 g kryštálový cukor
50 ml rum
3 PL hrozienka v rume
2 PL kandizované ovocie
1 ČL strúhaná citrónová kôra
škorica
POLEVA:
40 g čokoláda
40 g kakao
1 ks vaječný žĺtok
30 g kryštálový cukor
100 ml mlieko
1 ČL hladká múka
50 ml smotana na šľahanie
2 ČL rum
vanilková esencia

POSTUP:

Palacinky upečieme tradičným spôsobom.
Plnku vymiešame z potrebných surovín a krátko povaríme tak, aby bola dobre roztierateľná.
Na polevu vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu. Žĺtok klasicky vyšľaháme s väčšou častou cukru. Smotanu so zvyškom cukru vyšľaháme na tuhú šľahačku.
V mlieku vymiešame dohladka múku, pár kvapiek vanilkovej esencie, rum a dáme variť. Uvarené mlieko pridáme k mäkkej čokoláde a prešľaháme.
Do čokoládového mlieka preosejeme kakao so škoricou. Znovu premiešame a zapracujeme žĺtkovú penu a šľahačku. Dochutíme rumom a vyšľaháme dohladka.
Palacinky naplníme plnkou, poukladáme vedľa seba a polejeme polevou.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *