Bruschetta

tvorba domacich majstrov

Ingrediencie:

8 plátkov bagety/francúzskeho chleba/klasického chleba
8 lyžičiek olivového oleja
2 paradajky
1 chilli paprička
200 g jemného Ajvaru Podravka
140 g scedenej kukurice
hrsť čerstvých bazalkových listov
2 lyžiče pažítky

Príprava:

Každý krajec bagety/chleba potrieme olivovým olejom a ugrilujeme na grile alebo grilovacej panvici.
Paradajky prekrojíme na polovice, vyberieme semienka a zvyšok nakrájame na malé kocky. Chilli papričku nakrájame na tenké krúžky.
Zmiešame paradajky, chilli, jemný Ajvar Podravka a kukuricu. Nasekáme bazalku a pažítku a zamiešame ich k pripravenej zmesi.
Podávanie: Zmes rovnomerne natrieme na ugrilované bagetky a podávame.
Rada: Množstvo chilli si môžete prispôsobiť podľa toho, aké pikantné bruschetty chcete.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *