Kačacie prsia

tvorba domacich majstrov

Ingrediencie:

800 g kačacích pŕs (prsia z dvoch kačiek)
4 lyžice oleja
80 g hrozienok
70-100 ml koňaku
50 g opražených píniových orieškov
50 ml olivového oleja
1 lyžica octu balsamico
soľ
150 g rukolových listov
2 lyžice zrniek z granátového jablka
1 lyžica Podravky ochucovadla

Príprava:

V panvici rozohrejeme olej a kačacie prsia z oboch strán prudko opečieme. Presunieme ich do liatinovej rajnice alebo pekáča, posypeme jednou lyžicou Podravky a podlejeme približne 150 – 200 ml vody. Zakryjeme alobalom a pečieme približne 40 minút v rúre vyhriatej na 200 °C.
Hrozienka namočíme do koňaku a pred použitím scedíme.
Kačacie prsia po dopečení necháme chvíľu odležať a vychladnúť, potom nakrájame na plátky.
Olivový olej vymiešame s octom balsamico a soľou. Na servírovací tanier naaranžujeme kačacie prsia, poukladáme na ne lístky rukoly, posypeme píniovými orieškami, hrozienkami a zrnkami granátového jablka.
Pokvapkáme dressingom a podávame.