Mrkvovo-tekvicová torta

tvorba domacich majstrov

INGREDIENCIE
CESTO:

200 g mrkva
150 g tekvica
4 ks vajce
200 g kryštálový cukor
1 balíček vanilkový cukor
1/4 ČL soľ
120 g hladká múka
2 PL škrobová múčka
1/4 ČL mletý zázvor
1/2 ČL mletá škorica
1 ČL prášok do pečiva
100 g orechy
50 g sušené brusnice
1 PL olej

KRÉM:

250 g Mascarpone
250 g jemný tvaroh
1 balíček vanilkový cukor
4 PL práškový cukor
50 g biela čokoláda
1 PL maslo
NA OZDOBU:
sušené brusnice, kešu

POSTUP

Rúru predhrejeme na 180 °C. Tortovú formu vystelieme papierom na pečenie, okraje potrieme maslom a posypeme múkou.
Očistenú mrkvu a tekvicu nastrúhame najemno. Oddelíme od seba bielky a žĺtky. Bielky vyšľaháme na tuhý sneh, pričom prisypeme 30 g cukru. Žĺtky vymiešame so zvyškom cukru, s vanilkovým cukrom a so soľou dokrémova.
Zmiešame múku, škrobovú múčku, prášok do pečiva, škoricu a zázvor. Preosejeme do žĺtkovej zmesi, pridáme mrkvu, tekvicu a nadrobno posekané orechy a brusnice. Dôkladne premiešame, pridáme olej a spojíme so snehom z bielkov.
Cesto nanesieme do formy a pečieme cca 50 minút.

Či je cesto upečené zistíme tak, že do cesta zapichneme špajdľu. Ak je špajdľa po vytiahnutí z cesta suchá – cesto je upečené.
Vyberieme z formy a necháme vychladnúť.
Na krém vymiešame mascarpone, tvaroh, vanilkový a prášový cukor. Bielu čokoládu si roztopíme s maslom a necháme mierne vychladnúť. Následne ju pridáme do krému a vymiešame dokrémova.
Upečený korpus priečne prekrojíme. 1/3 krému nanesieme na spodnú časť korpusu a priklopíme vrchnou časťou. Navrch nanesieme zvyšný krém, uhladíme a ozdobíme posekanými brusnicami a kešu orieškami.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *