Pikantné kura

tvorba domacich majstrov

Ingrediencie:

4 vykostené kuracie prsia bez kože (približne 600 g)
1 Podravka na kurča
1 lyžička chilli
3 lyžice oleja
Príloha

600 g nastrúhanej čínskej kapusty
80 g cibule
3 lyžice sójovej omáčky
2 lyžičky sezamového oleja
1 lyžička cukru
2 lyžice šťavy z citróna
1 chilli paprička
hrsť koriandrovej vňate
soľ
mleté čierne korenie

Príprava:

Kuracie prsia očistíme, opláchneme a osušíme. Posypeme ich Podravkou na kurča, jednou lyžičkou mletého chilli a koreniny votrieme do mäsa. Presunieme na dosku na krájanie a prikryjeme potravinárskou fóliou. Tĺčikom na mäso prsia naklepeme na rezne. Necháme odpočinúť približne 30 minút.
Čínsku kapustu nastrúhame na jemno, cibuľu nakrájame na kocky a spolu preložíme do misy.
V inej, menšej miske zmiešame sójovú omáčku, sezamový olej, cukor a šťavu z citróna. Pridáme jednu nadrobno posekanú chilli papričku, hrsť koriandrovej vňate, trochu soli a korenia a zálievku poriadne premiešame s kapustou.
Rozohrejeme tri lyžice oleja vo veľkej panvici alebo grilovacej panvici a namarinované kuracie prsia dozlatista opečieme/ugrilujeme na strednom plameni.
Podávanie: Na podstielku z čínskej kapusty naaranžujeme opečené/ugrilované kuracie prsia a podávame.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *