Zeleninová polievka

tvorba domacich majstrov

Ingrediencie:

100 g zeleru
200 g hrášku (mrazeného alebo čerstvého)
200 g póru
100 ml smotany
2 strúčiky cesnaku
1 kocka hovädzieho bujónu Podravka
1 lyžička kurkumy
1 lyžica nasekaného koriandru
3 lyžice olivového oleja
1 lyžička strúhaného zázvoru
1 mrkva
1 cibuľa
čierne korenie mleté
soľ

Príprava:

Na oleji dozlatista opečieme najemno nakrájanú cibuľu.
Pridáme pretlačený cesnak, zázvor, nakrájaný zeler a mrkvu a zalejeme teplou vodou.
Pridáme hovädzí bujón. Necháme zvariť, a keď sa polievka zvarí, varíme ešte cca 10 minút na miernom ohni.
Potom pridáme hrášok a pór prerezaný na polovicu. Varíme ešte 10 minút a na koniec pridáme kurkumu vmiešanú do smotany, soľ a korenie, ak je to potrebné.
Podávanie: Teplú polievku podávajte v miskách posypanú nasekaným koriandrom.
Rada: Ak chcete, aby bola polievka hustejšia, pridajte 1 lyžičku jedlého škrobu rozpusteného v malom množstve vody.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *